lauantai 18. maaliskuuta 2017

Puutarhasuunnitelma - ensimmäinen tapaaminen



Me olimme joulukuun alussa Kannustalon Koti-illassa. Siellä käyneille ja kaupat tekeville tarjottiin joko jotain tiettyä tuntimäärää sisustussuunnittelua tai puutarhasuunnitelmaa kaupanpäällisenä.


Me päädyimme valitsemaan puutarhasuunnitelman. Sisustusasiat olivat jo siinä kohden aika pitkälle isojen linjojen osalta tehty, ja oma mielenkiinto sekä osaaminen niiden osalta tuntuivat olevan edes jossain kantimissa. Sen sijaan puutarhasuunnittelu ja viherpeukalous ei niin vankoissa kantimissa. Valinta oli helppo tehdä.


Nyt sitten maatöiden ollessa alkamaisillaan tapasimme puutarhasuunnittelija Kirsi Tuomisen tontillamme. Tapaamisemme sattui upean aurinkoiselle päivälle, tontimme kylpi kevättalvisessa kirkkaudessa. Olin lähettänyt muutamin ranskalaisin viivoin Kirsille ennakkoon kantavat ajatukset ja karkeat toiveet:

-Ratkaista tukimuuri tontin ylälaidalla

-Jotenkin "maisemoida" terassin /talon korkeutta takapihalle (istutusaltaita? Jotain muuta?)

-Pihalla on nyt pieni leikkimökki, jonka toivomme vielä pelastavamme leikkikäyttöön

-Lapset toivovat trampoliinia (sen sijoitus)

-Itse toivon suht helppohoitoista pihaa, mutta kesällä mielellään kuitenkin kukkivaa

-Erityisesti pionit ovat suursuosikkejani!

-Myös pihan kulkuväyliän mietintä ja materiaalit

-Naapuruston kanssa on myös ollut puhetta raja-aidoista ja olemme yksimielisiä, että ne olisivat jonkinlaisia viheraitoja


Kävimme nämä toiveet läpi vielä tontilla ja juttelimme muutekin kasveista, joita tontilla jo on. Niiden säilyttämisestä tai hävittämisestä. Lisäsin toivelistaan vielä muutaman hedelmäpuun. Inhokkikasveja en osannut nimetä. Suosikki väreiksi kerroin valkoisesta fuksianpunaiseen väri kirjon ja lisäksi violetin sävyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti