keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Mikrosementti


Askartelin ensimmäistä kertaa eläessäni mikrosementin kanssa viikonloppuna. Meidän keittiön takaseinä tulee siis kokonaan mikrosementillä päällystettynä ja päätin säästää ja tehdä itse. 😅

Hankin aineet ja sain ohjeet Pisarameri nimisestä liikkeestä Espoon Suomenojalta. Sain kaiken mikrosementtiin liittyvän samasta paikasta, värin sisältävän mikrosementti jauheen, nesteenä käytettävän akryylin, lakat, levittämiseen käytettävän työvälineen sekä lakkaan tarvittavan telan. Muualta piti hankkia hiekkapaperia, teippiä, keittiövaaka, mittakuppi ja astia, jossa sekoittaa aineita.

Mikrosementin väriksi meille valikoitui suht vaaleaharmaa nimeltä Usva. Hain kylmää betonista väriä ja olen tähän tosi tyytyväinen. Kävin Nixillä vielä katsomassa mallipalan kanssa, että hiilenharmaat sekä tammiset kaapinovemme myös toimivat tämän kanssa. Ja oli ihan nappiväri. Toivottavasti näyttää siltä sitten valmiinakin. Tässä vielä muistinvirkistykseksi miltä tämän koko komeuden olisi tarkoitus näyttää lopulta. 😊

Kuva:Nixi
Muutama video youtubesta ja ei kun tuumasta toimeen. Teippiä seinään rajauksia varten, seinän puhdistus pölystä (heh heh vaan rakennuspölyn keskellä!) ja sekoittamaan sementtiä. Sitten aloitin homman siitä nurkasta, joka meillä jää pakastimen taa piiloon. Oli hyvä harjoitella siihen ilman paineita, että tämä heti näkyy!

Vasen ylä: 1.kerros, oikea ylä: 2. kerros
Vasen ala: 3. kerros ja oikea ala: 4. kerros


Ensimmäisen kerroksen jälkeen seinä oli aika läskikäs. Mikrosementin kuivuttua lounaan aikana hioin ja puhdistin seinän. Sitten vain uusi kerros työnalle. Toisen kerroksen jälkeen oli pinta jo paremmalla tavalla läiskikäs. Sama kuvio toistui tauko, hionta, puhdistus ja kolmas kerros mikrosementtiä. Kolmannen kerran jälkeen arvoin teenkö vielä kerroksen vai en, mutta päädyin tekemään. Neljän kerroksen jälkeen olin itse tyytyväinen lopputulokseen.

22.10.2017 tässä vielä päivän valossa neljällä kerroksella mikrosementtiä
Ensimmäinen lakka kerros vaikutti värin syvyyteen. Neljä kerrosta vielä laittamatta, mutta en usko niiden enää juuri väriin vaikuttavan.

24.10.2017 ensimmäinen lakkakerros levitetty

1 kommentti:

  1. Vau, onpa todella kaunis ja onnistunut seinä! Osaisikohan sitä itsekin.. Haaveilen myös keittiöön saavani mikrosementtiä.. Meille rakenteilla Kannustalon Aurora. :)

    VastaaPoista