perjantai 20. lokakuuta 2017

Vihdoin lämmöt päällä!

Viimeinkin eilen saimme lattialämmityksen päälle taloon! On tämäkin ollut yksi säätö. Tämä lämmitysasia stressaa mua, sillä loppusuora alkaa häämöttää. Meidän aikataulu menee pitkäksi, jos betoni ei olekaan riittävän kuivaa. 😒

Lattiavalu tehtiin heti juhannuksne jälkeisellä viikolla kesäkuun lopussa. Maalämpökaivo porattiin jo ties milloin kesällä. Kuvittelin, että pian sen saavuttua laitettaisiin lattialämmitys päälle. Mutta ei mennyt ihan niin kuin kuvittelin...

Tekninentila saatiin vasta muutamia viikkoja sitten siihen pisteeseen valmiiksi, että sinne voi laittaa maalämpöpumpun. No pumppu sitten tuli melkolailla heti, kun oli valmista ja jälleen kerran luulin, että kohta ne lämmöt ovat päällä! Pumpun asentaja sitten totesi, että jaa täältä puuttuu vesimittari. Joo ollaan ensikertalaisia ja ilmeisen tietämättömiä, mutta ai että sapetti, kun kukaan ei ollut voinut mainita, että mittari pitää tilata ja asennuttaa. 

No saatiin mittari maanantaina paikalleen, mutta LVIS-firmastamme väitettiin, että heillä on niin kiirettä syyslomien ja muiden kanssa että pääsevät vasta ensi maanantaina kytkemään. Avauduin tästä ohimennen meidän timpurille viikko sitten. Epäilemme, että hän soitti LVIS-firmaan ja käski niiden tulla asap paikalle. Timpurikin on lomalla, joten en ole päässyt kysymään soittiko hän! Mutta arvelemme näin, sillä yllätteän viikko perjantai iltapäivällä sai Maco viestin, että tulevatkin tiistaina.  No tällä viikolla sitten tiistaina eivät ehtineetkään, mutta keskiviikkona tulivat ja eilen lopulta kaikki oli kunnossa ja lämmöt saatiin päälle. Vihdoin!

Tämä on niin tätä. Täydellinen esimerkki millaisia kommelluksia sattuu, kun rakennuttajat eivät vaan tiedä ja kukaan ei viitsi mainita mistään niin sanotusti omalle tontilleen kuulumattomasta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti