perjantai 26. toukokuuta 2017

"Maalari maalaa taloa, sinistä ja punaista.."

Ai vitsi, että värien valinta tuntuu vaikealle!


Tuskailin jo ennen rakennusluvan jättöä harmaiden kanssa. Rakennuslupaan taidettiin merkitä väriksi Tikkurilan 571X. Nyt sitten pitäisi päättää oikeasti.

Mulla on nyt testiin tulossa kolme väriä Teknoksen värejä. Kevätmessuilta saadut VISA-maalit savyissä T7037 ja T7044 sekä rautakaupasta ostettu pieni purkki Teknoksen Nordica Ecoa RR21-värikoodin sävyyn. Tällä sävyllä tulee taloon ja autokatokseen ulko-ovet ja haluaisin niiden maastoutuvan rakennuksiin mahdollisimman hyvin. Voi olla, että muutama muukin sävy pitää vielä hankkia harkittavaksi, vaikka nyt tuo rakennuslupaankin lätkäisty värikoodi! 😄 Mutta aion kyllä testata näitä värejä seinään ja ihmetellä sitten lisää.

Ylipäänsä olen näiden maalienkin kanssa vähän hakusessa. Maalasimme vajaa 10 vuotta sitten appiukkoni talon Teknoksen Nordica Ecolla ja se on edelleen hyvän näköinen ja kestänyt hyvin, joten siksi nyt "ykkösenä" minulla.

Ongelmaa aiheuttaa mulle ainakin seuraavat kohdat värisuunnittelussa


Katto on musta. Otsalaudoista tulee mustat. Maali on jo ostettu ja se on Teknoksen Nordica Eco Matt sävytettynä RR33 sävyyn, jonka värinen katto on. MUTTA niin, se mutta, on että minkä värisiä räystäiden ja terassien kattojen tulisi olla?!

En haluaisin terassin tai sisääntulon katoksen katon olevan musta. Pelkään varsinkin terassin katon kohdalla, että se tekisi oleskelutiloista sisällä pimeitä. Lippa varjostaa kivasti oleskelutilojen suuria ikkunoita, mutta musta väri ei heijasta valoa ja tekisiköhän se tilasta sitten tunkkaisen oloisen? Mutta jos se on vaalea, niin mikä on se oikea väri?! Voi apua!

Entäs sitten ne räystäiden aluslaudat pitääkö niiden olla saman väriset kuin terassien kattojen? Vai voiko ne olla mustat? Entä jos ne on mustat, katto on musta ja otsalaudet ovat mustat, niin tuleeko siitä raskaan näköinen?!

Toinen ongelma ovat ikkunoiden smyygilaudat. Tulisiko smyygilautojen olla samanväriset kuin talon? Vai kenties mustat? Ikkunoiden pielet ovat mustat, niin sisäpuolelta, kuin ulkopuolelta ja niiden pellitykset ovat mustat.

1. Talon kanssa saman väriset smyygit
Kuva Kannustalo.fi
2. Mustat smyygit
Kuva Kannustalo.fi

Nyt mä todella kaipaan apua ja kommentteja!

4 kommenttia:

  1. Voisiko Kannustalon arkkitehti tehdä noista eri vaihtoehdoista 3D-kuvia? Meillä se auttoi kovasti hahmottamaan oikeaa vaihtoehtoa: http://hiidenpesa.blogspot.fi/2017/02/talon-ulkovaritys-musta-tuntuu-meilta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä oli tosi kivat havainnekuvat blogissasi! Olisi varmaan pitänyt tajuta siinä suunnitteluvaiheessa kysyä arkkitehdiltä noita väritettyjä julkkarikuvia!

      Poista
  2. Vinkki google kuvahaku, omat mieltymykset, kaava. Meillä on katto sellainen, ettei sitä näy mutta kaava määräsi tumman harmaan. Muutoin keskiharmaa 7040 tulossa oviin , ikkunoihin yms. Ja itse ne päätin...ja soitin Tikkurilan väripalvelun ja varmistin että sävyt sopii toisiinsa ammattilaisen mielestä ja arkkitehti ne vain kirjasi. Ai niin ikkunoiden sisäpuolen väriksi tulee paperin valkoinen. Onnea valintaan! vinkkinä kannattaa ensin miettiä pääväri ja siihen sopivat tehostevärinä sisällekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei kaava määrää mitään, joten sieltä ei tule mitään "apuja" värivalintoihin. Rakennuslupaanhan olemme määrittäneet talon väritykseksi seiniin vaalean harmaan, katto musta, ikkunan pokat mustat, kivijalka tumman harmaa, pääovi sininen.

      Mulla on loppujen lopuksi enää yksi iso kysymys jäljellä ja sekin taitaa olla makuasia. Nimittäin noiden räystäiden aluspuiden ja kattolippujen väri. Siitä vaan ollaan mieheni kanssa eri mielisiä. Minusta räystäiden alusten ja lipojen on oltava saman väriset, kun taas mieheni mielestä räystään aluset voisivat olla mustat ja lippojen aluspuut jokin vaalea sävy. Tästä sitten kinastellaan.

      Poista