perjantai 24. maaliskuuta 2017

Puutarhasuunnitelma - toinen tapaaminen

Tapasimme viikonloppuna Kirsi Tuomisen kanssa uudemman kerran ja kävimme läpi hänen tekemänsä suunnitelman. Kuulema esittämämme toiveet suhteessa tonttiimme ja taloomme olivat oikein kohtuullisia ja kaikki toiveemme pystyi tontillamme toteuttaman. Huh. Olisi ollut aika kurjaa, jos omat käsitykset pihasta olisivat olleet kaukana totuudesta.


Tulemme tekemään pihaa omin voimin, joten jostain aloitetaan ja sitten vaan jatketaan vähitellen. Tämä voi olla vaikeaa (koska kaikki mulle heti nyt), mutta tämän kanssa elän. Tärkeintä on, että meillä on jokin suunnitelma, jota seurata. Omaa osaamista siitä mikä kasvi minnekin sopii ei ole riittävästi. Nyt tästä pitäisi kuitenkin tulla ehyt kokonaisuus, vaikka vähitellen kaiken tekisimmekin.

Luonnos puutarhasuunnitelmasta HuviLatoon
Kuvan vasempaan laitaan tulee siis pengerrys ja siihen pengerryksen päälle jää jo olemassa olevia syreenejä. Niiden juureen olisi tarkoitus tulla jotain maanpeitekasvia. Talon "ympärille" tulee kivetty polku (joskus, alkuun varmaan vaan ihan hiekalle). Pääoven edustalle piirretty "kivipuutarha", joka tulee samaan tasoon pihakiveyksen kanssa.

Talon kaakkois- ja eteläseinille (oikea ja ala seinustat) tulee allas, johon tulee havuja, pensaita ja perennoja sekaisin. Kuvan alalaitaan tontin rajalle tulee kolme pientä hedelmäpuuta (niitä, jotka eivät koskaan kasva kovin isoiksi) ja puiden juureen perennoja ja muita maanpeitekasveja, joista osa on ikivihreitä ja tontin rajalle angervoa.

Kuvan oikeassa laidassa olevana tontin rajaan tule sekalainen rajakasvillisuus. Siellä on nyt muutamia vaahteroita, syreeejä ja kuusia, joten niiden lisäksi varmaan mongolianvaahteraa, jotain ikivihreää, katajia ehkäpä, ja muuta nopea kasvuista pensasta. Raja pidetään ehdottomasti suht monimuotoisena kasvillisuudeltaan.

Kuvan ylälaidalla olevalle tontinrajalle tulee naapurin toiveesta tuija-aita. Sen edustalle tulee lasten leikkimökki (joka tontilla jo on, mutta vaatii paljon rakkautta ennen kuin siinä päästään taas leikkimään) ja lasten toiveesta trampoliini.
Taloomme on tulossa noin 30m2 katettuterassi. Tämän lisäksi Kirsi oli nyt piirtänyt pation leikkimökin edustalle ja siitä portaat(/liuskan) alas pihapolulle ja nurmikolle. Tonttimme on "loivahko" rinne (tiputusta noin 2m diagonaalissa kuvan vasemmalta yläkulmalta oikeaan alanurkkaan). Tämä oli mielestäni huomioitu nyt suunnitelmassa tosi kivasti ja istutusaltain saamme häivytettyä ja tasattua sitä piha-aluetta, jolla kuljemme ja oleskelemme.

Tämä suunnitelma kuulosti meistä oikein hyvälle. Tapaamisen aikana pohdimme vielä yhdessä pihan valaistuista, koska se piti saada nyt kiireen vilkkaan mukaan sähkösuunnitelmaan.

Tämän suunnitelman nyt hyväksyttyämme Kirsi piirtää lopullisen ja saamme sen kasviehdotusten kera. Loistavaa! Ensi kesänä ja syksynä olisi tarkoitus itse tätä sitten aloittaa toteuttamaan, kun rakennusmiehet toteuttavat talon sisällä meidän muita suunnitelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti