sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ajatuksia materiaaleista osa 5 - alakerran vessa

Blogissa on ollutkin vähän hiljaisempaa, koska elämässä on pitänyt kiirettä. Vihdoin viimein pääsen purkamaan ajatuksiani alakerra vessasta edes jonkunlaisten kuvien kera. 

Tässä vielä kuva alakertamme eteisen ja märkätilojen pohjasta. Alla olevat kuvat ovat ensimmäinen luonnos, jota ei ole vielä muovattu - eli muutoksia on vielä tulossa!

HuviLato - eteinen ja märkätilat 1 krs.
Kuvissa näkyy nyt valkoista laattaa vessan seinissä. Sitä ei ole tulossa. WC-istuimen taa tulee valitsemme harmaan laatan muretto -mallia. En oikein tiedä, että tulisiko vessaan laatta kaikkiin seiniin vai maali, vai jotain muuta? 

HuviLadon vessa - wc-istuin ja allaskaluste
Haluaisin vessaan tumman, suht hämyisen fiiliksen, jonka kuitenkin tarpeen mukaan saa valaistua kunnolla.  Tumma vessan yleisilmeestä tulee kuitenkin. Kuvista ei nyt näy kuin valopeili, mutta vessaan tulee kaksi kohtuu kokoista led-spottia kattoon ja led-nauha tuonne wc-istuimen ja altaan takaseinän  ja katon väliin upotettuna.

HuviLadon vessa

HuviLadon vessa kylpyhuoneen oven suunnasta

HuviLadon vessa eteisen oven suunnasta
Hanaksi haluaisin jonkun kosketusvapaan mallin, tosin bide-suihku tuntuu rajaavan valikoimaa aika tehokkaasti. Silmääni miellyttäisi esimerkiksi tämä FM Mattssonin hana. Merkki ei sano minulle mitään uskaltaako tuollaisen hankkia?

FM Mattsson Tronic 9000E -mallin hana ja käsibide (kuva taloon.com)

En ole vessan osalta suunnitelmaan vielä ihan tyytyväinen. Haluaisin saada tilaan vielä jollain tavoin tuotua puuta vähän pehmentämään. Olisiko puu tammea kuten lähes kaikkialla, vai tulisiko sen olla kylpyhuoneessa ja saunassa olevaa jättiläistuijaa?










2 kommenttia:

  1. Jee, onpa kiva blogi! :) Itse laittaisin koko vessaan laattaa. On puhtaanapidon kannalta helpompaa, eikä niin haittaa, jos vettä vähän roiskii ympäriinsä käsiä pestessä jne. Etenkin pyyhkeiden takana on kivempi kun on laattaa. Toinen ajatus oli, että tosi vähän kaappitilaa tulossa vessaan. Pystyisikö sinne jonnekin mahduttamaan siitä puusta esim. hyllyjä? :) Tsemppiä rakentamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Mä olen päätymässä juurinkin päinvastaiseen ratkaisuun seinien osalta eli maaliin, ja vielä ehkä johonkin struktuurimaaliin. Tähän vessaan en osaa itse kaivata juurikaan enempää säilytystilaa. Tuonne kaappiin mahtuu tarpeelliset eli vessapaperit, mahdolliset pesuaineet jne. Tämä vessa tulee olemaan kuitenkin meillä paikka pestäkädet ja käydä vessassa. Täällä ei säilötä hammasharjoja, kosmetiikkaa tai sen sellaista. Ja koska (harmikseni, tämä on yksi tulevan kotimme "suurista" kompromisseista) vessa on läpikulkuhuone ei tuolle pitkälle tyhjälle seinälle välttämättä voi kiinnittää edes pyyhekoukkuja, vaan nekin on ängettävä tuonne allaskaapin ja pöntön puolelle. Tila on todella pieni ja kapea.

      Poista