sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Ajatuksia materiaaleista osa 2 - eteinen ja märkätilat

Tämä hetken ajatukset materiaaleista alkaa olla jo monin osin jollain tolalla. Yritänpä niistä nyt kirjoitella vähitellen tänne. Samalla saan tyhjennettyä varmaan omaa "kovalevyä", joka tuntuu välillä käyvän ihan ylikerroksilla näiden asioiden kanssa.

Aloitan alakerrasta ja eteisestä sekä märkätiloista

Tässä vielä viimeisin versio pohjasta, jos vaikka sepustuksestani saisi paremmin sen kanssa tolkkua!

HuviLadon alakerran pohjapiirrustus
Alakertaan eteiseen, kodinhoitohuoneeseen, vessaan, kylpyhuoneeseen ja saunaan tulee laattalattia. Haluaisin yhtä samaa laattaa joka tilaan, mutta erikokoisina. Kylpyhuoneessa haluaisin vielä saman laatan seiniin. Laattoja emme tosin ole vielä käyneet edes hypistelemässä. Mutta ajatus siitä mitä haluan on olemassa. Täytyy enää löytää ne laatat. Tämä voi toki olla helpommin sanottu kuin tehty ja vielä kun budjetissakin pitäisi pysyä!

Kylpyhuoneen osalta visioni kiteytyy pitkälti alla olevaan kuvaan. Haluan yhtä harmaata laattaa lattiaan ja seiniin. Laattojen koolla tosin haluaisin hieman leikkiä kuvassa olevaa enemmän. Lattiakaivoksi kylpyhuoneeseen tule unidrain koko matkalta suihkujen taa. Ja meillekin tulee tuollainen pullohylly seinään. Haluan myös seinäkkeiden saunan ja "penkin" luona olevan saman korkuisia kuin pullohyllyn alareuna.

Kuva Kannustalon virtuaalikierrokselta
Pidän alla olevista ladontatavoista lattian osalta. Ehkä ykkössuosikkini on 25% 75% suhteella menevät oikean puolimmaiset laatat. Se mikä tulee ladontatavaksi riippuu kovin millaiset laatat päädyn valitsemaan, miten kaadot tehdään ja niin edelleen.

Seinälle toivoisin isohkoa ihan perus neliön muotoista laattaa joko 45x45 cm tai 60x60 cm. Mutta haluaisin, että tästä samasta laatasta (tai saman värisestä) oli olemassa myös ihan pientä sormimosaiikki -laattaa. Tällä pienellä laatalla haluaisin tehdä suihkujen taa tulevan pullovälin sekä saunan puolelle (ja tason päälle) tulevan seinäkkeen.
Sormimosaiikki (Kaakelikeskus)

Saunaksi on tulossa Helon Arkk line sauna jättiläistuijasta 

eli leveää laudetta ja seinäpaneelia. Kattoon pitää löytää sopivan sävyistä sormipaneelia, joko jättiläistuijasta tai lämpökäsitellystä haavasta tai tervalepästä. Sormipaneelilla tulee myös kylpyhuoneen katto. Kylpyhuoneen ja saunan väliin tulee seinäke ja muuten lasia.

Helo Arkk Line (kuva Helon sivuilta)

Sormipaneeli saunan katossa (Kuva Suomentervaleppa)

Samalla laatalla, mutta varmaan 10x10 -kokoisena laatoitetaan sauna ja kodinhoitohuone. Näihin tulee ihan tavalliset lattiakaivot, joten siksi pienempi laatta. Kodarista kirjottelen ihan oman juttunsa.

Wc: haluaisin samalla laatoituksella kuin kylpyhuoneen. Halauaisin sielläkin leikiteltävän seinsällä pienen ja ison laatan kanssa. Haluaisin sormimosaiikilla tehtävän ainakin pöntön seinäosan, muu voisi olla isoa laattaa. En pidä isoilla laatoilla laatoitetuista seinäpöntlistä, joissa laattojen saumat menevät suorassalinjassa keskellä pönttöä. Se näyttää mielestäni jotenkin pöntölle.

Eteisen toivoisin tulevan samalla laatoituskuviolla kuin wc:n ja kylpyhuoneen. Tosin portaiden alle voidaan laatoittaa jollain halvimmalla mahdollisella laatalla, koska sinne teetetään komero ja ne jäävät piiloon umportaan ja komeron sisään.

Komerot portaiden alle (kuva Pinterest)

Eteiseen tulee myös ihan "perus" liukuovikaapisto, jonka kohdalta kattoa madalletaan, niin että saadaan liukuovet katon ja lattian väliin kiinni. Liukuovellista kaappia vastapäätä tulee koteloitu seinä, jossa kulkee talotekniikkaa ylös ja saman systeemin sisään tehdään kaappi, jonne pyykkikuilu päätyy.

Yläkerran pohjapiirrustus
Yläkerran kylpyhuoneeseen olen ajatellut laattaa lattiaan ja osittain seiniin. Suihkutilaan, wc-pöntön luo laattaa, sen sijaan pesualtaan puoleiseen seinään märkätilassa kestävää maalia. Tänne ajattelin harmaata hexagonlaattaa lattiaan, vaaleaa laattaa seinään ja kiintokalusteesta tulee tammenvärinen. Maco ei tosin oikein perusta tuosta hexagonista, joten nähtäväksi jää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti